På väg mot 36….

Jaha..så var det avklarat….och jag överlevde utan större blessyrer!!

Min underbara sambo tog ledigt från jobbet för att följa med mig till Svalöv!! Eftersom jag var lite nervös så kändes det helt underbart! PRO Teddy Melén verkade från minut ett vara en lättsam trevlig person som jag kände att jag fick förtroende för direkt.  Jag ville helst gå i grupp och lära mig spela golf men som läget är nu så är det bara jag så det blir typ privatlektioner… Jag ville hellre gå i grupp för då slipper man att få hela fokuset på sig själv…Men såklart är det så att jag på det här viset får fler undervisningsminuter och det går ju inte att säga att det är sämre.

Lektion ett innehöll sving såklart!! Jag fick först slå iväg en boll så som jag har gjort när jag har fusktränat…..Teddy var snäll och sa att : Jo, det fungerar och du skulle säkert kunna spela dig runt en bana….MEN….jag kan visa dig hur det kan bli ännu bättre….

Teddy visade mig hur klubban ska hållas i händerna…eller rättare sagt LIGGA i händerna, man ska ju för tusan knappt hålla i den där klubban, den ska ju göra jobbet själv….

Sen fick jag ett mantra……ROTERA-KNÄCK-SLÄPP!! Sen var det bara att svinga klubban fram och tillbaks, fram och tillbaks men bara i luften till att börja med….Det där ska sitta i ryggmärgen till slut antar jag….ROTERA – KNÄCK- SLÄPP!!!

När jag efter ett tag med luftsvingande skulle ta med bollen i svinrörelsen så förvånade bollen mig med att fara iväg spikrakt och med bra höjd….Inte direkt åt höger och rullande längs marken…..Det var väl inte direkt det längsta golfslaget som historien har sett men för mig var det ett tjoho!!

Fortsatte med detta och det blev efterhand fler och fler saker att tänka på…..titta på bollen, ner med axlarna, fullfölj svingen och slappna av…HERREGUD…Hur ska man kunna hålla reda på allt….Fast egentligen ska man ju såklart inte hålla reda på det utan det ska gå av sig själv.

Redan nu vet jag vad jag har problem med…Jag greppar tag i klubban på vägen ner efter KNÄCK och stoppar såklart upp svingen då….Det är INTE bra! Jag drar upp axlarna på vägen upp och det medför såklart att jag träffar bollen hysteriskt högt upp….Det är INTE bra!  Jag fullföljer inte svingen med hela kroppen, slappnar inte av i höger ben och lägger tyngden på vänster…Jag håller kvar tyngden på höger ben. Det är inte heller bra…men här har jag en ursäkt! Jag insåg att jag inte litar på att mitt vänstra knä ska hålla för tyngden och självbevarelsedriften gör väl att jag låter höger ben dela jobbet med vänster.

Iallafall så har ROTERA-KNÄCK-SLÄPP utökats med NER MED AXLARNA, GREPPA INTE KLUBBAN, FULLFÖLJ RÖRELSEN….Ni ser…det är inte lite att tänka på….Men attans vad kul det var!!! Jag lyckades uppenbarligen med att tänka på det mesta iallafall vid några tillfällen och det är jag nöjd med för den här gången!!

Längtar redan till nästa vecka!!!

Annonser

2 thoughts on “På väg mot 36….

    • enkla vägen?? Gym är inte bara enkelt…det är inte helt lätt att ta sig dit för det första och för det andra så är det tungt, svettigt och inte så lite tråkigt ….Men skam den som ger sig…*ler*
      Utmaningar är väl egentligen det som driver oss framåt i livet…

      Kram

Reaktion! Ris? Ros?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s