Nu är det över för den här säsongen!

När det här året började hade jag ingen aning om att jag skulle sitta här och skriva om just det här. GOLF! Jag hade inte ens funderat på att spela golf då, men vintermånaderna gick och sambon blev mer och mer spelsugen och började prata om golfen….till slut var jag ju tvungen att hänga på till rangen och prova….Det var nog en syn som jag skulle skrattat gott åt idag…Zebbe gjorde det redan då! Efter att sen ha varit med sambon ute och gått på banan så bestämde jag mig för att ge det hela ett försök. Började gröntkort kursen den 18 maj och den 18 juni hade jag fått mitt gröna kort och det var bara att ge sig ut och spela. Exakt en månad senare, den 18 juli lyckades jag få ihop poäng så jag fick officiellt hcp.

Det har blivit många rundor, många slag och många steg på Svalövs Golfklubb, några rundor på Värpinge GK i Lund och en vardera på Lunds Akademiska GK och Öresunds GK. Fler banor har det inte blivit i år.

Det har också varit mycket frustration, många bollar i vattenhinder, många toppade slag, luftsvingar och duffade slag, frustration när det har känts som att jag aldrig ska kunna lära mig det här spelet….

Men på något vis så är glädjen över dom lyckade slagen större än frustrationen över dom misslyckade. Det är en härlig känsla när man träffar den där lilla bollen och ser den flyga iväg dit man tänkte sig….det är en härlig känsla när man hör plonket när bollen ramlar ner i koppen. 

Det fiffiga med golf är att även om många slag blir dåliga och man inte får ihop dom där poängen som man vill så finns det alltid något man kan ta med sig hem…ett bra bunkerslag, en sänkt långputt, ett bra slag över det där vattenhindret som brukar käka upp bollarna, en bra drive…..Dom där slagen förlåter oftast dom dåliga och jag kan åka hem och tänka: Nästa gång funkar det nog ännu bättre….

En annan härlig beståndsdel i golfen är ju att man är ute mycket, man rör på sig och dessutom har jag träffat nya människor och på ett lättsamt sätt lärt känna dom. Jag gillar verkligen det här spelet och jag längtar redan till våren.

En sak som jag hade hoppats är att jag skulle kunna ha Wilmer med mig på våra golfrundor men tyvärr så funkar det inte. Han tycker nämligen att alla golfbollar som flyger runt är hans privata egendom och han som inte ens jagar kaninger jagar istället golfbollar som om det gällde livet….och jag kan ju se det framför mig……Kanske i en framtid så har han lugnat sig…hoppas kan man ju!!

Just nu vet vi inte var vi kommer att ha vår hemmaklubb nästa år pga att bolaget som driver Svalövs golfban har gått i konkurs och just nu är det anbud ute på att ta över driften, utan bana är det ju svårt att spela golf….Vi hoppas att det ska ordna sig för vi gillar banan och har svårt att bestämma oss för vilken klubb vi skulle byta till om det inte löser sig!

Vi kanske ses på en golfbana nånstans i Skåne 2012!!!!

Annonser

Reaktion! Ris? Ros?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s