Wilmer och hans träning

Wilmer är en korsning labrador/springerspaniel.

Han är född i Dalby den 6 janari 2008.

Hans mamma är en svart labrador  ”Hedda”

Hans pappa är en engelsk springerspaniel ”Fritz”

Wilmer växte upp med sju syskon och när han flyttade och lämnade flocken med syskon och vuxna hundar hemma i Dalby fick han istället lära känna Benzo som är en Coton de Tuléar herre som fyller är född den 4 december 1996.

Wilmer har även fått en schäferkompis. Sniffers Imac, till vardags Nixon. Nixon är född den 1 november 2007 så han är hela två månader äldre än Wilmer och det försitter han aldrig en chans att ”berätta”. Wilmer och Nixon älskar att springa och leka tillsammas. Vi som är deras människor måste stoppa dom om dom ska sluta springa omkring. Sluta av sig själv finns inte!

I hundfamiljen finns även Flippan eller egentligen Filippa. Hon är en pointertik som började sina dagar på Lanzarote men efter en tid på egen hand så fick hon följa med Kattis hem till Sverige. Hon flyttade till Skåne från Östersund hösten 2008. Wilmer och Flippan leker bra tillsammans men kan även bara vara i samma rum!

Wilmer har lydnad sen han var liten,liten. I februari 2009 debuterade vi i Lydnadsklass I och där blev vi kvar till april 2011. Under 2009 tävlade vi många, många gånger men hela tiden var det något som poäng som saknades….Vi har tävlat klass I massor av gånger jag och Wilmer, det dröjde till april 2011 innan vi fick vårt LPI.

Uppdatering 2012

Wilmer har inte tävlat sen vi fick LP i i april 2011. Vi har tränat på för klass II men det är alltför mycket som inte fungerar för att jag ens ska ha funderat på att tävla med honom. Långa perioder har vi inte tränat alls faktiskt.

 

Annonser

6 thoughts on “Wilmer och hans träning

 1. Ping: Lite söndagsträning på egen hand « Equaltonone

 2. En riktig God Jul. till er alla. Förra helgen fick vi besök av Alfonz, som är ett kullsyskon till Wilmer. Han var otroligt fin,precis som er Wilmer. Tänk, vid den här tiden, för ett år sedan, gick Hedda med åtta valpisar i magen. Tiden går så himla fort och man får försöka ta till vara den på bästa möjliga sätt. Men det är inte alltid så lätt, men vem säger att det ska vara lätt. Njut av julen och ha det så gott. Kramar från Marie-Louise med familj

 3. Hej Marie-Louise! Va glad jag blev för din kommentar!! Ja, det är sant att tiden går fort och att Wilmer snart fyller 1 år känns galet. Men tid är konstigt för samtidigt som det inte känns längesen alls sen vi hämtade hem honom så kan jag knappt minnas hur det var att inte ha en Wilmertok i huset….
  Åh vad jag hade tyckt att det varit roligt att träffa hans syskon. Skulle vara roligt att se hur dom andra är.

  En riktigt GOD JUL till er alla!!!

 4. Hej, Vad söt han är, Wilmer!
  Vi har ju en svart Labb, Merlin Hendrix, Merlix kallar vi honom. Han är 6 år nu, Vi adopterade honom från ett shelter. Busig som bara den, och skit jobbig, Det tog lång tid att få ordning på honom, men numera är han så go!
  Fast han har ju blivit lite grå i skägget men lika glad och lekfull. Ja inte riktigt lika för ett tag var han ju som en stubin… Fast jag gillar det, mycket personlighet, pigg på allt, oftast örat backflippat och förväntan i blicken, eller när han ska sitta i knät…. han fattar inte att han är urstor och tuung!
  Det är mysigt med hund och jag hade velat ha fler men eftersom vi reser bort ibland i långa perioder så ville vi ha så att någon kan enkelt ta honom.
  Dina andra är också fina.

  hej

  • Hej Maria!
   Åh, en svart labbe hos dig med…Jaja, min är ju inte en riktig labbe, men halvt iallafall *ler*
   Benzo den lilla vita är en Coton de Tuléar, han är 12 år gammal och har bott hos oss sen han var 15 månader. Den svartvita blandisen som du ser på vissa bilder är Freddie som inte finns hos oss mer. Han blev 12 år gammal och var den som gjorde mig till den hundmänniska jag är kan man väl säga!
   Med hundar i ens liv så är man aldrig ensam och man har alltid nåt att göra …..Har väldigt svårt att tänka mig att var utan vovve!

 5. OK jag förstod att en av dom var i doggyheaven. Benzo ser så mjuk ut, som en nalle.
  Jag gillar att jag alltid har en kompis som vill ut och gå, Jag hade inte gått upp på berget så ofta och ibland tidigt på morronen om jag inte haft honom. Inte för att han är en riktig vaktjund, men han varnar och vaktar om han känner att jag är orolig. Fast med lite godis tror jag han skulle glömma bort sej… hihi. Totalt matmotiverad vovvis.

  Roligt att du tränar, ska du tävla med honom?
  Vi funderade på Agility, men Merlix var för vild.
  Ska lägga upp bild på honom när jag får tid.
  ox

Reaktion! Ris? Ros?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s